Paros and Antiparos Community

Κοινωνικό δίκτυο της Πάρου και Αντιπάρου

Οι ανεμογεννήτριες της Νάξου αποφέρουν τους πρώτους καρπούς/Naxos' wind generators bear fruit

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιευμένο στο Βήμα της Νάξου (με ημ/νία 14 Απριλίου 2011) που θέτει ερωτηματικά για τη συνεχιζομένη αδράνεια των ανεμογεννητριών στην Πάρο:
 
45.312 ευρώ έσοδα στο Δήμο το πρώτο εντεκάμηνο από το αιολικό πάρκο Κορωνού και 11.000 ευρώ έσοδα στους οικιακούς καταναλωτές της Κορωνού
 
Με λίγα λόγια θα υπερβούν τα 60.000 Ευρώ το ετήσια έσοδα από το αιολικό πάρκο της Κορωνού, για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, που κάποιους μήνες λειτουργούσε δοκιμαστικά. Σύμφωνα με τον νόμο το 80% του ποσού των 45.312 Ευρώ πηγαίνει στο τοπικό διαμέρισμα της Κορωνού και το 20% στον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Μετά την 4-6-2010 και σύμφωνα με τον Ν. 3851 ο φόρος 3% κατανέμεται σε 1,7% υπέρ του Δήμου (και αυτό κατά 80% στο τοπικό διαμέρισμα Κορωνού και 20% στο δήμο), 1% υπέρ των καταναλωτών του τοπικού διαμερίσματος Κορωνού (που έχει το αιολικό πάρκο) και 0,3% υπέρ του Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ (ταμείο για τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών και τη βιώσιμη ανάπτυξη). Σημειωτέον ότι εφέτος η Κόρωνος στο μερίδιο της παίρνει από τον μεγαλό και κουβαρντά Δήμο 50.000 Ευρώ για έργα, ενώ από το αιολικό πάρκο θα παίρνει περισσότερα. Και αυτά χωρίς να γκρεμιστεί κανένα γεφύρι, χωρίς να γκρεμιστεί ο θρόνος του Δία και χωρίς να σκοτωθεί κανένας σκανιάς!
Μ.Δ.Μ
 
An interesting article that appeared in Vima tis Naxou (dated 14 April 2011) and raises questions about the inactivity of the wind generators of Paros:
 
The revenue from the operation of the wind generators in the mountainous region of Koronos, Naxos, amounted to 45,312 euros eleven months after being installed while local households stand to gain another 11,000 euros

 In other words last year's proceeds from the operation of the aeolian park in Koronos exceeded 60,000 euros. Moreover it must be borne in mind that for the first few months the aeolian park operated on a trial basis. In accordance with legal requirements 80% of the 45,312 euro sum goes to the local authority of Koronos while the remaining 20% goes to the municipality of Naxos and Minor Cyclades. In accordance with Law 3851 as of 4 June 2010 proceeds from the 3% tax are split as follows: 1.7% goes to the municipality and the local authority (20% of this goes to Naxos municipality and the other 80% goes to the local authority of Koronos), 1% goes to the  consumers of Koronos (where the aeolian park is) and 0.3% goes to ETERPS (fund for the management of protected areas and sustainable development). In comparison Koronos will be receiving 50,000 euros this year from the over-generous Naxos municipality for the carrying out of public works, i.e. less than what it's getting from the operation of the wind gerators. And all this without knocking down any bridge, without demolishing the throne of Zeus and without getting any of the skayias (endemic bird of prey) killed!
M.D.M
 
 
 
 
 


Views: 251

Add a Comment

You need to be a member of Paros and Antiparos Community to add comments!

Join Paros and Antiparos Community

Ads

© 2021   Created by Parosweb.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service