Paros and Antiparos Community

Κοινωνικό δίκτυο της Πάρου και Αντιπάρου

Venus art gallery Opening

Event Details

Venus art gallery Opening

Time: July 15, 2014 at 9pm to September 30, 2014 at 11pm
Location: Astir of Paros
Street: kolympithres
City/Town: naousa, paros
Website or Map: http://www.astirofparos.gr
Phone: 0030 22840 51976
Event Type: exhibition/έκθεση
Organized By: Veta Michaelides
Latest Activity: Jul 14, 2014

Export to Outlook or iCal (.ics)

Event Description

Δελτίο Τύπου

 

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση επιμελείται η Βέτα Ρεντζεπέρη – Μιχαηλίδη σε συνεργασία με τη Νατάσα Λάβδα που φιλοξενείται στη Venus Art Gallery του Astir of Paros με τίτλο UTOPIA 2 (ΟΥΤΟΠΙΑ 2) που εγκαινιάζεται την Τρίτη, 15 Ιουλιου και ώρα 21:00μμ. Στην έκθεση συμμετέχουν οι ακόλουθοι καλλιτέχνες: Απόστολος Λάβδας, Μαρία Κτιστοπούλου, Γιάννης Κουτσούρης και Αντώνης Αθανασίου.

 

Απόστολος Λάβδας: 

Ο καλλιτέχνης μεταβάλει τη ζωγραφική επιφάνεια σε τρισδιάστατα έργα με διάθεση σκηνογραφίας σε μία ανάμειξη τεχνικής και συναισθημάτων. Τα πλοία του είναι πλοία δουλειάς που μεταφέρουν το μόχθο, ο καλλιτέχνης όμως μέσα από τους χρωματικούς του συνδυασμούς τα εκτελεί με παιχνιδιάρικη διάθεση, «μέσα από τις σκληρές επιβλητικές γραμμές ξεπροβάλει η ελπίδα».

Τα πλοία σαν πηγή έμπνευσης τα ανακαλεί από το παρελθόν του όταν, επιστρέφοντας από τις σπουδές του στο Παρίσι και επιλέγοντας το λιμάνι του Πειραιά για το ατελιέ του αποτυπώνει στα πρώτα του ζωγραφικά έργα τα πλοία που περνούν νυχθημερόν από το παράθυρό του. Τώρα, μετά από 40 χρόνια, αγναντεύωντας το Ιόνιο από το εξοχικό του η ζωτική εικόνα των περαστικών πλοίων επανέρχεται με μεγαλύτερη ένταση και δυναμική εκτέλεση.

 

Μαρία Κτιστοπούλου: Μέσω του έργου της αναφέρεται στην απειλητική πλευρά της θάλασσας και στο ελκυστικό και σαγηνευτικό κάλεσμά της. Δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της, την παντοδυναμία της και την καθυπόταξη μας στην ανυπακοή του υγρού στοιχείου. Μέσω της τέχνης, λογοτεχνίας, ποίησης, μουσικής και ζωγραφικής εκφράζεται η επιθυμία των ανθρώπων να εξευμενίσουν το υγρό στοιχείο, την καταιγίδα, την τρικυμία, ώστε να μην αποτελέσει πηγή δυστυχίας και ανατροπής.

 

Γιάννης Κουτσούρης: Όντως εκπληκτικά είναι τα κατεξοχήν ποιητικά σε έμπνευση και σε εικαστική απόδοση «όντα» του Γιάννη Κουτσούρη, τα οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση. Από τους πρωτοπόρους των κινουμένων σχεδίων στη χώρα μας δημιουργεί μέσω της ζωγραφικής πολύχρωμους, όμορφους και αινιγματικούς κόσμους γεμάτους θάλασσες, ουρανούς και αλλόκοτα γοητευτικά πλάσματα.

  

Αντώνης Αθανασίου: Ευαισθητοποιημένος στα αντικείμενα που αποτελούν το άμεσο περιβάλλον μας ή που, καλύτερα, μέσα από τα οποία ενορχηστρώνεται η καθημερινότητά μας, ο Αντώνης Αθανασίου αποτυπώνει με έναν ποιητικό τρόπο το εκάστοτε θέμα του δίνοντας σάρκα και οστά στα εξαρτήματα της ανθρώπινης υπόστασης.

 

Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2014

Με ευγενή παράκληση να δημοσιευθεί

 

Πληροφορίες:

Astir of Paros Βέτα Ρεντζεπέρη – Μιχαηλίδη τηλ: 22840 51976, astir@otenet.gr, info@astirofparos.gr

Νατάσσα Λάβδα κινητό: 697 40 28 779, nlavda@hotmail.com

Comment Wall

Add a Comment

RSVP for Venus art gallery Opening to add comments!

Join Paros and Antiparos Community

Attending (1)

Ads

© 2023   Created by Parosweb.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service