Paros and Antiparos Community

Κοινωνικό δίκτυο της Πάρου και Αντιπάρου

AIΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «αντί», Κάστρο Αντίπαρος: Πρόγραμμα «Καλοκαίρι ‘14»

AIΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «αντί»

Κάστρο – Αντίπαρος

Πρόγραμμα «Καλοκαίρι ‘14»

 

Η Αίθουσα Τέχνης αντί που βρίσκεται στο Κάστρο Αντιπάρου παρουσιάζει το πρόγραμμα της για το καλοκαίρι του 2014. Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εκθέσεις του προηγούμενου χρόνου ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε την έκθεση έργων ζωγραφικής του Νίκου Χουλιαρά και την έκθεση φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη, η γκαλερί αντί συνεχίζει και φέτος δυναμικά με την παρουσίαση έξι καλλιτεχνών καθώς και του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου – Antiparos Photo Festival. 

Από το Σάββατο 7 Ιουνίου έως και την Κυριακή 29 Ιουνίου θα παρουσιάσουν έργα τους η Σοφία Δατσέρη (ζωγραφική) και ο Νίκος Καλαφάτης (γλυπτική). Η Σοφία Δατσέρη με καταγωγή από την Κρήτη, ενσωματώνει στο έργο της λαϊκά και μινωικά στοιχεία αποτυπώνοντάς τα όμως με μια νεωτερική και ολότελα προσωπική ματιά. Ο Νίκος Καλαφάτης θα παρουσιάσει τη νέα του δουλειά που αποτελείται από καράβια που γίνονται σύμβολα - κιβωτοί της συλλογικής μνήμης, ανακαλώντας εικόνες και συνειρμούς.

Από την Παρασκευή 4 Ιουλίου έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου την σκυτάλη παίρνει το 3ο Antiparos Photo Festival, υπό την αιγίδα του Δήμου Αντιπάρου, που διοργανώνει και επιμελείται η Αίθουσα Τέχνης αντί, σε συνεργασία με την ομάδα του φεστιβάλ Γιάννη Μπαγούρδα, David Frazer Wray και Μαίρη Χατζάκη. Το φεστιβάλ φωτογραφίας του νησιού θα παρουσιάσει έργα 13 φωτογράφων, ανάμεσά τους οι Κατερίνα Βαφία, Κώστας Γρίσπος, Δημήτρης Ζωγράφος, Μάρω Κουρή, Ειρήνη Μαρινοπούλου, Γιάννης Μπαγούρδας, Nana Slimba, Xριστίνα Σοροβού, Ανδρέας Σχοινάς, Erotokritos Formavelk, Έφη Χαλιωρή και Sylvie Wagner. Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ θα έχει η έκθεση της φωτογράφου Ειρήνης Σιώτη, με  φωτογραφίες της Αντιπάρου που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’60 και παρουσιάζουν το νησί εκείνης της εποχής που πρωτοαγαπήσαμε.

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου φθάνει στην Αντίπαρο, με  μια ακόμη ζωγραφική του «πτήση», ο Χρήστος Κεχαγιόγλου. Μετά από 23 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 60 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο ζωγράφος «προσγειώνεται» στην Αίθουσα αντί  έως και την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μια νέα σειρά αισιόδοξων έργων του. Η καινούργια του δουλειά – παράλληλη με την αναδρομική  παρουσίαση του έργου του  στην  «Πινακοθήκη Κυκλάδων» στη Σύρο - επικεντρώνεται στο φως και στο χρώμα του καλοκαιριού. Με την χαρακτηριστική  ζωγραφική του τεχνοτροπία, «περιδιαβαίνει τον κόσμο μας με τον αέρα μιας άλλης, ανάλαφρης, εσωτερικής πραγματικότητας».

Από το Σάββατο 2 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 15 Αυγούστου η γκαλερί αντί βάζει τα καλά της, για να υποδεχθεί τα κοσμήματα της Έλενας Σύρακα. Μετά τις σημαντικές εκθέσεις  της στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Νέα Υόρκη, η Έλενα Σύρακα ταξιδεύει στην Αντίπαρο με τη Συλλογή Κοσμημάτων της «Protect me» .

 

Από το Σάββατο 16 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 29 Αυγούστου η εικαστικός Marie Claire Hutin από την Ελβετία, που ζει τον περισσότερο χρόνο στο Σωρό της Αντιπάρου και έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμα της Αίθουσας αντί «Καλοκαίρι’12», θα παρουσιάσει τις νέες δημιουργίες της “ECRITURES”.

Τέλος, η σειρά των εκθέσεων του καλοκαιριού θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Από το Σάββατο 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε τα κεραμικά της Χριστίνας Μόραλη. Η γνωστή καταξιωμένη κεραμίστρια και εξαιρετική φίλη του νησιού, θα παρουσιάσει έργα  από τη νέα συλλογή της, εικαστικά και χρηστικά, ιδανικά για εσωτερικούς αλλά βέβαια  και για εξωτερικούς χώρους.

Το πρόγραμμα:

 • Σάββατο 7 Ιουνίου - Κυριακή  29 Ιουνίου
 • ΣΟΦΙΑ ΔΑΤΣΕΡΗ – ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ , Zωγραφική – Γλυπτική

 

 • Παρασκευή 4 Ιουλίου – Κυριακή 13 Ιουλίου
 • ANTIPAROS PHOTO FESTIVAL ‘14

 

 • Τετάρτη 16 Ιουλίου – Παρασκευή 1 Αυγούστου
 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ, Ζωγραφική

 

 • Σάββατο 2 Αυγούστου – Παρασκευή 15 Αυγούστου
 • ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑ, Fine Jewelry Art - Κόσμημα

 

 • Σάββατο 16 Αυγούστου – Παρασκευή 29 Αυγούστου
 • ΜARIE CLAIRE HUTIN, Ecritures - Ζωγραφική

 

 • Σάββατο 30 Αυγούστου – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ, Ceramic Art - Κεραμικά

 

 

 

 

Αίθουσα Τέχνης αντί

Κάστρο, Αντίπαρος, Κυκλάδες

anti@antiartgallery.gr

τηλ.: +22840 61455, 6974400035

www.antiartgallery.gr

www.facebook.com/anti.antiparos?fref=ts

 

Views: 217

Add a Comment

You need to be a member of Paros and Antiparos Community to add comments!

Join Paros and Antiparos Community

Ads

© 2020   Created by Parosweb.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service